Skip to content

Beeld en geluid

Fotografie, opname en livestream van het afscheid

Het vastleggen of streamen van het afscheid is een waardevolle aanvulling op de dag.
Er gaat onbewust veel langs je heen op de dag van de uitvaart. Het is een intensieve dag met veel emoties. De mogelijkheid om, na enige tijd, terug te kunnen kijken op de dag van de uitvaart met foto’s, een beeldverslag of opname van het afscheid, is voor veel mensen een grote steun en draagt bij aan de rouwverwerking.

Juist in deze tijd, waarin wij al zoveel vastleggen in foto’s en filmpjes moeten we een belangrijke dag als deze niet zomaar voorbij laten gaan.

Bij het opnemen van het afscheid wordt er een beeldopname gemaakt van de gehele dag of van enkel de plechtigheid.

Wanneer enkel de plechtigheid wordt opgenomen, maken we gebruik van de faciliteiten van het crematorium of de kerk/aula als deze aanwezig zijn.
Mocht het afscheid op een andere locatie zijn, óf als u een beeldverslag van de gehele dag wilt hebben, dan maken wij gebruik van een camerateam.

Het is ook mogelijk om het afscheid te streamen, oftewel via internet beschikbaar te stellen. Zodat mensen die niet aanwezig kunnen zijn, op deze manier ook afscheid kunnen nemen.
Bij de livestream is het mogelijk om de uitvaart interactief te maken, zodat de mensen die elders meekijken met de uitvaart betrokken worden bij het afscheidsmoment via hun smartphone.

Wij hebben contacten met fotografen en livestream/opname specialisten die ervaring hebben met het vastleggen van uitvaarten.

Beeld en geluid tijdens het afscheid

Foto’s en filmpjes zijn een mooie aanvulling op de sprekers en muziekstukken tijdens het afscheid. Begin tijdig met het uitzoeken en inscannen van oude foto’s. Er zijn ook scan services beschikbaar, als u zelf geen gelegenheid heeft. Wilt u zelf een bericht of filmpje maken en dat laten afspelen tijdens de uitvaart? Neem dan van tevoren met ons contact op, dan kunnen we u eventueel assisteren bij het maken van de opname. Ook het maken van een hologram behoort tot de mogelijkheden. Alsook een interactieve fotowand of vloer, waarbij de foto’s verspringen bij beweging.