Skip to content

Drukwerk

Drukwerk neemt een belangrijke plaats in rondom het afscheid. Het informeert de lezer over het overlijden en kan je terugnemen in herinneringen

Met de rouwkaart deel je het overlijden met hen die de kaart ontvangen. Je stuurt een uitnodiging voor de dag van de uitvaart. Je kunt ook een kennisgeving sturen, als het afscheid al heeft plaatsgevonden of als het in besloten kring is.

Rouwkaarten zijn er in vele soorten; enkele of dubbele kaarten, 3-luik kaarten.
Eventueel met preegdruk (reliëfdruk) waardoor je bijvoorbeeld de naam van de overledene in het papier duwt waardoor je deze kunt voelen in het papier.

De rouwadvertenties kunnen wij in dezelfde stijl opmaken opdat er een geheel ontstaat in alle drukwerk uitingen.

In onderstaand overzicht vindt u verschillende voorbeelden van rouwkaarten. Om een idee te geven van de mogelijkheden.

Het bidprentje (of gedachtenisprentje) komt oorspronkelijk uit de katholieke kerk en werd meegegeven na afloop van de uitvaartdienst. Het is bedoeld als aandenken aan de overledene. Tegenwoordig wordt het hier in de omgeving niet vaak meer gebruikt.

Het dankkaartje stuur je tussen de 4-6 weken na de uitvaart om mensen te bedanken voor hun komst naar de uitvaart en condoleance, of als bedankje voor persoonlijke berichten en steunbetuigingen.

Als alternatief voor het condoleanceregister, maken we ook condoleancekaartjes. Deze sturen we mee met de rouwkaart en de genodigden kunnen hierop en persoonlijk bericht of herinnering delen. Welke we verzamelen op de dag van de uitvaart.

Graag gaan we met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Samen maken we vervolgens mooi, passend drukwerk.

De liturgie, orde van dienst of het programmaboekje geeft de aanwezigen op de dag van de uitvaart , informatie over het verloop van het afscheid. Bij een kerkdienst kunnen hier ook de liederen en gebeden in uitgeschreven worden. In een uitvaartboekje kunnen ook nog herinneringen en foto’s gedeeld worden. Waarmee het een mooi bewaarboekje wordt.