Skip to content

Begraafplaatsen en Crematoria in de omgeving

Overzicht locaties

In onze omgeving zijn er verschillende crematoria en begraafplaatsen waar wij uitvaarten verzorgen. Hieronder vindt u een overzicht van de dichtstbijzijnde crematoria waarvan sommigen ook een begraafplaats hebben.Voor alle crematoria geldt dat livestream en opnames van het afscheid beschikbaar zijn, indien gewenst. Voor een livestream of opname op de begraafplaats maken wij gebruik van onze partners voor de mobiele opnames.

Overzicht crematoria

Crematorium Laren

Centraal gelegen in ’t Gooi, tussen Hilversum en Baarn, heeft Crematorium Laren een Goois karakter. De rieten kap is kenmerkend voor ’t Gooi, evenals de ruime opzet van het gebouw. Voor kleine en grote gezelschappen is het crematorium functioneel in gebruik. Maar boven functionaliteit staat het rustgevende interieur en comfort.

Crematorium
Dela Den en Rust

Den en Rust is rustig gelegen in een bosrijk gebied in Bilthoven. Bij mensen vaak bekend om “Het laantje”, het bospad waar je op uit kijkt als je in de aula zit. Hier is eveneens een begraafplaats gelegen en is natuurbegraven ook mogelijk.

Crematorium Hilversum - Uitvaartstichting Hilversum

Gelegen naast begraafplaats Zuiderhof ligt Crematorium Hilversum. Bij uitvaartplechtigheden kan gebruik gemaakt worden van de grote aula van Zuiderhof. Daarnaast is er een aparte afscheidsruimte bij het crematorium. In deze kamer staan sofa’s die zitplaats bieden aan 15 personen. U kunt ook daar een kleine plechtigheid, ritueel houden of andere invulling geven aan het afscheid van uw overleden dierbare. Crematorium Hilversum is onderdeel van Uitvaartstichting Hilversum, hieronder vallen ook de Noorderbegraafplaats, begraafplaats de Bosdrift en begraafplaats Zuiderhof. Op deze begraafplaatsen zijn uiteenlopende mogelijkheden voor asbestemmingen en begraven. Zo is er naast het strooiveld ook de gelegenheid om een boom te planten en natuurbegraven is ook mogelijk.

Crematorium Amersfoort

Net buiten Amersfoort, bij Leusden, bevindt zich crematorium Amersfoort. Zij beschikken over twee aula’s; de Torenzaal met kerkorgel en de Lichtzaal voor grotere gezelschappen met mooie akoestiek voor live muziek en de zaal kan uitgelicht worden in verschillende kleurstellingen. Hier is eveneens begraafplaats Rusthof.

Crematorium Almere

Bij Begraafplaats en Crematorium Almere kunnen zowel de uitvaartplechtigheid als de crematie plaatsvinden. Het crematorium is gevestigd in Almere Stad.. Crematorium Almere beschikt ook over een ‘baby-afscheidskamer’ die speciaal is ingericht voor het afscheid van de allerkleinsten.

Crematorium Yarden Daelwijck Utrecht

Aan de noordkant van de stad Utrecht bevindt zich het Crematorium Daelwijck. Het crematorium heeft een markante uitstraling en wordt omheind door een gedenkpark. Er zijn twee aula’s beschikbaar; waarvan de kleinere aula een ronde opstelling heeft.

Crematorium Dela Domstede Utrecht

Dit crematorium ligt aan de westkant van Utrecht. Er is een aula beschikbaar, daarnaast is het ook hier mogelijk om afscheid te nemen in de familiekamer of in de huiskamer bij een klein gezelschap.

Crematorium Zeister Bosrust

Gemeentelijke begraafplaats en crematorium Zeister Bosrust ligt aan de Woudenbergseweg, in de bossen net buiten de bebouwde kom van Zeist. Het is een parkbos met graven, twee urnentuinen, een verstrooiingsveld en een crematorium. Een prachtige, rustige, sfeervolle plek. Hier is de beschikking over een lichte aula en een familiekamer.

Cremaere in Almere

Crematorium in Almere, geschikt voor stille of zogenaamde technische crematie. Er is gelegenheid voor maximaal 25 personen voor een afscheidsbijeenkomst.

Overzicht begraafplaatsen

Begraafplaats de Woensberg in Blaricum

Het is een karakteristieke begraafplaats landelijk gelegen op de grens van Blaricum en Huizen.
Er zijn urnengraven beschikbaar.
De kleine aula is geschikt voor een afscheid met een klein gezelschap. In de aula zijn beperkte audio faciliteiten beschikbaar. Op dit moment is het mogelijk om een graf te reserveren indien u aan de voorwaarden voldoet. De voorwaarden zijn dat op de dag van overlijden moet de overledene ingeschreven staan in de gemeente Blaricum óf gedurende de laatste 25 jaar, 5 jaar aaneengesloten ingeschreven hebben gestaan in de gemeente Blaricum.

Gemeentelijke begraafplaats Laren

Deze begraafplaats bevindt zich op de grens van Laren en Hilversum. De ingang van de begraafplaats zit aan de Hilversumseweg 51a, dit betreft de ingang aan de kant van museum Hofland. De begraafplaats beschikt over een kleine aula waar afscheidsbijeenkomsten gehouden kunnen worden voor een klein gezelschap. In de aula zijn beperkte audio faciliteiten beschikbaar.

Sint Janskerkhof Laren

Deze katholieke begraafplaats bevindt zich op de grens van Laren en Hilversum.
De ingang van de begraafplaats zit aan de Langsakker/Hilversumseweg dit betreft de ingang aan de kant van Laar & Berg. Op de begraafplaats is een kleine kapel aanwezig. Op het Sint Janskerkhof kunnen alleen zij worden begraven, die als parochiaan staan ingeschreven bij de parochie Sint Jan – Goede Herder en zij die met een parochiaan gehuwd waren, alsmede oud-parochianen die in een instelling voor gezondheidszorg verblijven en die voorheen tot de parochie behoorden.

Begraafplaats van de Sint Vituskerk Blaricum

Deze begraafplaats is gelegen naast de Sint Vituskerk, aan de Kerklaan in Blaricum.
Op deze begraafplaats zijn voorwaarden van toepassing voor begraven;
Uitsluitend bij de Sint Vituskerk in Blaricum ingeschreven parochianen kunnen worden begraven of worden bijgezet in de urnenmuur op het kerkhof, en gebruik maken van de overige diensten van onze parochie rondom uitvaarten. U moet dus lid zijn van de parochie. U kunt zich hiertoe inschrijven bij het secretariaat van de parochie.
Niet-parochianen kunnen uitsluitend op ons kerkhof worden begraven indien het bijzetting in een familiegraf betreft en indien er voldoende plaats is in het betreffende graf. Urnen van niet-parochianen kunnen uitsluitend in familiegraven worden bijgezet, niet in de urnenmuur.

Nieuwe algemene begraafplaats Huizen

Deze begraafplaats is gevestigd aan de Naarderstraat in Huizen. De aula is niet meer in gebruik voor plechtigheden, het is wel mogelijk om deze te gebruiken voor condoleren. Er zijn geen cateringfaciliteiten beschikbaar.

Oude algemene begraafplaats Huizen

Deze begraafplaats is toegankelijk via het Prins Bernardplein in Huizen. Er worden op deze begraafplaats geen nieuwe graven meer uitgegeven en de aula is tevens niet meer in gebruik.