Skip to content

Urnen, Assieraden en Grafmonumenten

Als de dag van de uitvaart geweest is, dient een volgende keuze zich aan;
Wat is onze wens voor de asbestemming van de crematieoverblijfselen?
Wat willen we doen met het graf, komt er een grafmonument?

Na de begrafenis

Na de begrafenis wordt vaak eerst een tijdelijk grafmonument geplaatst. Op die manier weten bezoekers van de begraafplaats waar de overledene begraven is.

U heeft dan alle tijd om het grafmonument te verzorgen.

Wij verzorgen deze tijdelijke grafmonumenten naar uw wensen, van een kleine grafmarkering tot een gegraveerde boomschijf, er zijn vele mogelijkheden.

Als er sprake is van een bestaand graf dan kan het bestaande monument vaak bijgewerkt worden, waarna het wordt teruggeplaatst op het graf. De mogelijkheden hangen af van de staat van het grafmonument, de grootte en uw wensen. Overleg dit met de steenhouwer die het bestaande monument heeft afgehaald.

Wanneer u een nieuw grafmonument wenst, neem dan de tijd om iets uit te zoeken. Ga eens kijken op verschillende begraafplaatsen om een beeld te krijgen van de mogelijkheden of maak een afspraak bij een steenhouwer.

Wij hebben een uitgebreid overzicht van makers van grafmonumenten en steenhouwers uit de regio.

Na de crematie

Na de crematie ontvangt u informatie van het crematorium over de asoverblijfselen. U kunt de asbox ophalen of de asoverblijfselen laten verstrooien door de medewerkers van het crematorium. Dat laatste kunnen zij verzorgen, al dan niet in uw bijzijn.

Als u de asbox ophaalt kunt u zelf besluiten wat te doen met de asoverblijfselen;

  • Bewaren in een urn, dit kan thuis of bij een begraafplaats
  • Verstrooien op een zelf gekozen plek
  • Bewaren in een assieraad
  • Laten verwerken in een bestaand sieraad of kunstwerk wat u reeds heeft
  • Bijzetten in een graf

Wij hebben ook een uitgebreid netwerk van makers van urnen, assieraden en keepsakes. Van grotere bedrijven tot kunstenaars die op opdracht werken en een unieke urn of assieraad kunnen maken.

Het is ook mogelijk om de asoverblijfselen met een boom te planten in een bomenweide of te laten verstrooien vanaf het schip de Bolivar. Zij beschikken over een vergunning voor de wateren tussen Amsterdam en Amersfoort.